The Happy World Tour - City-Kliniken
The Happy World Tour
The Happy World Tour
15626
post-template-default,single,single-post,postid-15626,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

The Happy World Tour

The Happy World Tour

I Lördags gick The Happy World Tour i mål!

Efter 14 månader och över 3000 mil på cykeln jorden runt för att samla in pengar till Happy Child Foundation och barnhemmet i Muang Mai.

Vår naprapat Thomas Gjörling fick åka med de sista 65 milen från Hua Yang till Barnhemmet.
Vi på City-Kliniken är glada över att ha varit sponsor till dessa hjältar, och bidra med 10 kr milen till barnhemmet.
Nu skickar vi 30 000 kr.

Vad är The Happy World Tour?

The Happy World Tour är en uppföljning till tidigare projekt Calle Wollgård genomfört, det tredje i ordningen. Calle har nu samlat ihop ett nytt team bestående av honom själv samt tjejerna Eva Eriksson och Lovisa Håkansson. Tillsammans ska de med start hösten 2016 cykla jorden runt till förmån för Happy Child Foundation. Starten sker på barnhemmet Muang Mai på Phuket i södra Thailand. På samma plats sker sedan målgången ett år senare. Detta efter att ha passerat 27 länder, fyra kontinenter och dryga 3 000 trampade mil.

 

Vi på City-Kliniken i Göteborg är även glada att ha möjlighet att skänka ytterligare 23.600:- till barnhemmet.

Lördagen den 11/11 anordnade vi på City-Kliniken i Göteborg för sjunde året i rad en dag för Happy Child.

Samtliga behandlingsintäkter skänktes denna dag till barnhemmet Muang Mai i Thailand.

Ni som kom på behandling denna dag gjorde det möjligt för oss att skänka ytterligare 23.600:-

Tack!

 

Vad räcker pengarna till?

20 kr räcker till 4 middagar för ett barn.

50 kr räcker till skolskjuts för ett barn till och från skolan i en månad.

100 kr räcker till mat (frukost, lunch och middag) för ett barn i en dryg vecka.

200 kr räcker till skolkostnader för ett barn i en månad (inkluderat skoluniformer, skolböcker och skolavgifter).

300 kr räcker till mat (frukost, lunch och middag) för ett barn i tre veckor.

500 kr räcker till hälso- och sjukvård för samtliga barn i två månader.

Läs gärna mer på http://happychild.se

“Vi har, till kärleksfullt minne, av Sara, Johan, Matilda, Eleonor, Josefin och Lukas som försvann i flodvågskatastrofen den 26 december 2004 bildat stiftelsen Happy Child Foundation. 

Vi vill hålla familjens minne vid liv och föra vidare den lycka, glädje och kärlek som det fanns så mycket av genom att hjälpa dem som inte har samma förutsättningar som barn i Sverige.”

 

Vi på City-Kliniken är glada att få möjlighet att bidra till denna fina insats av Susanne Janson och Hans Forssell.

Anders, Thomas, Jonatan och Sofia.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Behandling av gravida

Under graviditeten kan man liksom tidigare drabbas av skador och överbelastning i muskler och leder. Det är dessutom vanligt att man på grund av den ökade belastningen och förändrade kroppshållningen blir tröttare i rygg och bäcken. Det kan vi hjälpa dig med. Vi använder oss av en gravidbänk som har plats för din gravidmage och byst, så att du kan ligga på magen utan problem. Det gör det lättare för dig att slappna av. Vi ger även råd och tips på vilken träning/motion som passar just dig.

Vi naprapater på kliniken har under många år behandlat gravida, nyblivna mammor och mammor som många år efter förlossning har besvär med sina ryggar.

STÄNG

Om stötvågsbehandling

Stötvågsbehandling har använts sedan 1980-talet inom sjukvården för att spränga njursten. Inom idrotten har den använts sedan OS 1996.

Genom en applikator går stötvågor in mot vävnaden. Behandlingen ökar den metaboliska aktiviteten i vävnaden som gör att kroppens läkningssystem sätts igång.

Behandlingstillstånd som har goda resultat:

 

City-Klinikens stötvågsbehandling

Normalt behandlar vi 3 – 5 gånger med en veckas mellanrum, därefter görs en utvärdering tillsammans med naprapaten/sjukgymnasten. Om du har några frågor kan du maila eller ringa oss till kliniken. Vid tidsbeställning, uppge om du har en remiss från läkare. Behandlingen ingår i vanlig behandlingstaxa.

STÄNG

Om Naprapati

Naprapatin har en stark nordisk förankring och är sedan länge den klart dominerande grenen inom manuell medicin i Norden. I Sverige finns idag (2010) drygt 1000 legitimerade naprapater och i Finland finns knappt 100. I Norge växer naprapatin lavinartat och varje år utexamineras cirka 25 norska naprapater vid Naprapathögskolan i Stockholm. Även utanför Norden är naprapatin på stark frammarsch.

Naprapaten av idag har en mycket bred grund att stå på vad gäller såväl grundmedicinska och humanbiologiska kunskaper som kunskaper inom naprapatins karaktärsområde, den manuella medicinen, och de behandlingstekniker som omfattas inom detta.

Naprapaternas specialitet är att kombinera en hög kompetens inom ortopedisk medicin med mycket god kunskap om rörelseorganens specifika funktion. Detta innebär en stor bredd såväl vad gäller teoretiska kunskaper, vilket ger goda differentialdiagnostiska möjligheter, som rent kliniskt/praktiska kunskaper, vilket ger en mångfald av möjligheter att behandla patienter.

Naprapati kan beskrivas som Funktion och Mångfald

Verksamhetsområdet naprapati innefattar att förebygga, utreda och behandla funktionsrubbningar och smärttillstånd i rörelse- och stödjeorganen. Behandlingen sker genom att kombinera manipulations- och mobiliseringstekniker med muskeltöjning och massage i syfte att återställa funktionen i rörelse- och stödjeorganen.

Naprapatin präglas av ett helhetstänkande där behandlingen är kausalt inriktad, varför ovan nämnda manuella behandlingsmetoder ofta kompletteras med annan fysikalisk behandling och förebyggande eller rehabiliterande träning för att om möjligt undvika återfall.

Då den ovan nämnda kunskapen om rörelseorganens specifika funktion kombineras med goda kunskaper i biomekanik faller det sig naturligt att även ergonomi är ett område naprapater väl behärskar, vilket ytterligare förstärker möjligheterna till en helhetssyn samt medger behandling av de flesta patientkategorier med besvär och smärta från rörelseorganen.

 

Läs med om naprapati

Svenska Naprapatförbundet

Svensk Idrottsmedicin

Orthopaedic Medicine International

Fyss

STÄNG