Om oss | Naprapater mitt i Göteborg | City-Klinken
15065
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15065,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Om oss på City-kliniken i Göteborg

City-Kliniken startade i juni 1994 och är idag en av de största klinikerna inom manuell medicin i Västra Götalandsregionen. Kvalitet är vår främsta ledstjärna, både när det gäller behandling, uppföljning och mottagning av våra patienter.

Kliniken ingår i nätverket LAF, som står för Livskvalitet inom arbete och fritid. Vi samarbetar men en rad andra specialister inom sjukvården, bland annat ortopedspecialist, psykoterapeut, ortopedingenjör, dietist, tandläkare och optiker.

 

Se film från naprapatförbundet

Anders Bergh

Leg. Naprapat

Har arbetat som naprapat sedan 1997 och kom till City-Kliniken 2002. Vidareutbildad inom triggerpunktsakupunktur. Steg 2-utbildning inom Svensk Förening för Fysisk Aktivitet och Idrottsmedicin, SFAIM. Utbildad inom Orthopeadic Medicine International, OMI. Tidigare naprapat för IFK Kungälv Bandy.

Specialitet: Rygg- och nackbesvär samt besvär särskilt lämpade för akupunkturbehandling.

Thomas Gjörling

Leg. naprapat, Certified Sportsmedicine Therapist

Leg naprapat, arbetat sedan 1994. Specialist kompetens: Certified Sportsmedicne Therapist. Steg 3 utbildad inom Svensk Förening för Fysisk Aktivitet och Idrottsmedicin. Certifierad inom stötvågsbehandling. Utbildad inom Orthopeadic Medicine International, OMI. Erhållit Ackreditering i Idrottsmedicin utfärdat av Svensk Förening för Fysisk Aktivitet och Idrottsmedicin(SFAIM)

Erfarenheter från Senior, U19, U22, och U23 samt ungdomslandslaget i Friidrott. Juniorlandslaget i badminton. VM i friidrott 1995, EM i friidrott 1999, EM i Friidrott 2006. O-Ringen 1990. Sim SM 1989. Friidrotts SM 2013. Finnkampen 2005. Friidrott SM 2014. EM U22 2014. Senior EM 2016. Ungdoms EM 2016. Nordenkampen 2016. Ungdomsfinnkampen 2016. GAIS Bandy 2008- 2014, Göteborgsvarvet och dansare från bl.a. Göteborgs Operan och Balettakademien. Ingår i Svenska Friidrotts Förbundets medicinska nätverk.

Förbundsterapeut inom Parasport Sverige , sitter med i medicinska kommittén i Parasport Sverige sedan 2015. Tidigare erfarenhet  inom företagshälsovård samt IFK-Kliniken Rehab.

Ingår i LAF, nätverk med olika specialister inom sjukvården.​
Specialitet: Akuta smärttillstånd i rygg och nacke samt idrottsskador och träning.

Jonatan Karlsson

Leg. naprapat,
Dipl. Orthopaedic Medicine International,
Examen inom Muskuloskeletal ultraljudsdiagnostik.

Basexamen i Orthopaedic Medicine International.
Högre Examen i Orthopaedic Medicine International.
Examen i Muskuloskeletal ultraljudsdiagnostik.

Utbildning inom EPTE, (Percutaneous Electrolysis Therapy), rehabilitering samt bålstabilitet. Lång erfarenhet inom styrketräning. Steg 2-utbildning inom Svensk Förening för Fysisk Aktivitet och Idrottsmedicin, SFAIM. Certifierad inom stötvågsbehandling. Utbildning inom triggerpunktsakupunktur. Erhållit Ackreditering i Idrottsmedicin utfärdat av Svensk Förening för Fysisk Aktivitet och Idrottsmedicin(SFAIM)

Specialitet: Smärttillstånd i rygg och nacke, stötvågsbehandling samt klinisk diagnostisering.

Sofia Lamotte

Leg. naprapat. Certifierad MammaMage-tränare

Har arbetat som naprapat sedan 2006.  Vidareutbildad i  Svensk Förening för Fysisk Aktivitet och Idrottsmedicin: Steg 2. Triggerpunktsakupunktur, bålkontroll. Erfarenhet inom rehabiliteringsträning, arbetsplatsbedömningar. Tidigare naprapat för GAIS Bandy. Erhållit Ackreditering i Idrottsmedicin utfärdat av Svensk Förening för Fysisk Aktivitet och Idrottsmedicin(SFAIM)

Specialitet: Akuta rygg- och nackproblem.  Huvudvärk och muskelrelaterad yrsel. Graviditetsrelaterade besvär.

Behandling av gravida

Under graviditeten kan man liksom tidigare drabbas av skador och överbelastning i muskler och leder. Det är dessutom vanligt att man på grund av den ökade belastningen och förändrade kroppshållningen blir tröttare i rygg och bäcken. Det kan vi hjälpa dig med. Vi använder oss av en gravidbänk som har plats för din gravidmage och byst, så att du kan ligga på magen utan problem. Det gör det lättare för dig att slappna av. Vi ger även råd och tips på vilken träning/motion som passar just dig.

Vi naprapater på kliniken har under många år behandlat gravida, nyblivna mammor och mammor som många år efter förlossning har besvär med sina ryggar.

STÄNG

Om stötvågsbehandling

Stötvågsbehandling har använts sedan 1980-talet inom sjukvården för att spränga njursten. Inom idrotten har den använts sedan OS 1996.

Genom en applikator går stötvågor in mot vävnaden. Behandlingen ökar den metaboliska aktiviteten i vävnaden som gör att kroppens läkningssystem sätts igång.

Behandlingstillstånd som har goda resultat:

 

City-Klinikens stötvågsbehandling

Normalt behandlar vi 3 – 5 gånger med en veckas mellanrum, därefter görs en utvärdering tillsammans med naprapaten/sjukgymnasten. Om du har några frågor kan du maila eller ringa oss till kliniken. Vid tidsbeställning, uppge om du har en remiss från läkare. Behandlingen ingår i vanlig behandlingstaxa.

STÄNG

Om Naprapati

Naprapatin har en stark nordisk förankring och är sedan länge den klart dominerande grenen inom manuell medicin i Norden. I Sverige finns idag (2010) drygt 1000 legitimerade naprapater och i Finland finns knappt 100. I Norge växer naprapatin lavinartat och varje år utexamineras cirka 25 norska naprapater vid Naprapathögskolan i Stockholm. Även utanför Norden är naprapatin på stark frammarsch.

Naprapaten av idag har en mycket bred grund att stå på vad gäller såväl grundmedicinska och humanbiologiska kunskaper som kunskaper inom naprapatins karaktärsområde, den manuella medicinen, och de behandlingstekniker som omfattas inom detta.

Naprapaternas specialitet är att kombinera en hög kompetens inom ortopedisk medicin med mycket god kunskap om rörelseorganens specifika funktion. Detta innebär en stor bredd såväl vad gäller teoretiska kunskaper, vilket ger goda differentialdiagnostiska möjligheter, som rent kliniskt/praktiska kunskaper, vilket ger en mångfald av möjligheter att behandla patienter.

Naprapati kan beskrivas som Funktion och Mångfald

Verksamhetsområdet naprapati innefattar att förebygga, utreda och behandla funktionsrubbningar och smärttillstånd i rörelse- och stödjeorganen. Behandlingen sker genom att kombinera manipulations- och mobiliseringstekniker med muskeltöjning och massage i syfte att återställa funktionen i rörelse- och stödjeorganen.

Naprapatin präglas av ett helhetstänkande där behandlingen är kausalt inriktad, varför ovan nämnda manuella behandlingsmetoder ofta kompletteras med annan fysikalisk behandling och förebyggande eller rehabiliterande träning för att om möjligt undvika återfall.

Då den ovan nämnda kunskapen om rörelseorganens specifika funktion kombineras med goda kunskaper i biomekanik faller det sig naturligt att även ergonomi är ett område naprapater väl behärskar, vilket ytterligare förstärker möjligheterna till en helhetssyn samt medger behandling av de flesta patientkategorier med besvär och smärta från rörelseorganen.

 

Läs med om naprapati

Svenska Naprapatförbundet

Svensk Idrottsmedicin

Orthopaedic Medicine International

Fyss

STÄNG
STÄNG