Idrottsföreningar & Anläggningar - City-Kliniken
15123
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15123,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Idrottsföreningar & Anläggningar

SATS

SATS erbjuder träningsprodukter som utgår från våra värderingar, att det ska finnas något för alla oavsett träningsvana, ambition och ålder. Vi hoppas också att du ska kunna trivas länge som medlem och hitta nya, spännande och utvecklande träningsformer i vårt utbud.

Besök SATS hemsida

Nordic Wellness

Nordic Wellness är en av Sveriges största friskvårdskedjor med över 100 gym i Sverige. Det ger oss unika möjligheter att ständigt utveckla våra klubbar och att ligga i framkant när det gäller utbud, kvalitet, personal och inte minst pris.

Besök Nordic Wellnes hemsida

STC – Training Club

STC är idag Västsveriges i särklass största friskvårdskedja. Det ger oss unika möjligheter att ständigt utveckla våra klubbar och att ligga i framkant när det gäller utbud, kvalitet, personal och inte minst pris. Det är viktigt för oss att alla människor känner sig som hemma.

Besök STC:s hemsida

Fysiken Gym

City-Kliniken samarbetar med Fysiken Gym.

Besök Fysikens hemsida

Kristinedals Träningscenter

Kristinedals Träningscenter grundlades redan 1969, som en personalstiftelse för SKF:s anställda. Få centra för träning i Göteborg har samma långa arv som Kristinedals. Vi har varit med länge och är stolta över att förvalta och ständigt modernisera vår ursprungliga målsättning: att få människor i Göteborg att må bra genom träning!

Besök Kristinedals hemsida

Gais Bandy

City-Kliniken stödjer Gais Bandy.
Besök GAIS hemsida

Göteborgs IK

City-Kliniken sponsrar Göteborgs IK
Besök GIKs hemsida

Tollereds IF

City-Kliniken sponsrar Tollereds IF.
Besök Tollereds IF hemsida

IF Väster

City-Kliniken sponsrar IF Väster.
Besök IF Västers hemsida

Yogobe

City-Kliniken samarbetar med Yogobe.
Besök Yogobes hemsida

Triathlon Väst

City-Kliniken stödjer Triathlon Väst.
Besök Triathlon Väst hemsida

SmartGolf

City-Kliniken samarbetar med SmartGolf.
Besök SmartGolfs hemsida

Angereds Boxning Club

City-Kliniken samarbetar med Angereds Boxing Club
Besök Angereds BCs hemsida

Öijared Golf

Fyra banor. Fyra olika upplevelser. Och en anläggning som erbjuder något för alla.
Besök Öijared Golfs hemsida

Pilates Complete

City-Kliniken samarbetar med Pilates Complete.
Besök Pilates Completes hemsida

Ted Ås – Triathlon

City-Kliniken samarbetar med Ted Ås.
Besök Ted Ås hemsida

Dansforum

City-Kliniken stödjer Dansforum.
Besök Dansforums hemsida

Behandling av gravida

Under graviditeten kan man liksom tidigare drabbas av skador och överbelastning i muskler och leder. Det är dessutom vanligt att man på grund av den ökade belastningen och förändrade kroppshållningen blir tröttare i rygg och bäcken. Det kan vi hjälpa dig med. Vi använder oss av en gravidbänk som har plats för din gravidmage och byst, så att du kan ligga på magen utan problem. Det gör det lättare för dig att slappna av. Vi ger även råd och tips på vilken träning/motion som passar just dig.

Vi naprapater på kliniken har under många år behandlat gravida, nyblivna mammor och mammor som många år efter förlossning har besvär med sina ryggar.

STÄNG

Om stötvågsbehandling

Stötvågsbehandling har använts sedan 1980-talet inom sjukvården för att spränga njursten. Inom idrotten har den använts sedan OS 1996.

Genom en applikator går stötvågor in mot vävnaden. Behandlingen ökar den metaboliska aktiviteten i vävnaden som gör att kroppens läkningssystem sätts igång.

Behandlingstillstånd som har goda resultat:

 

City-Klinikens stötvågsbehandling

Normalt behandlar vi 3 – 5 gånger med en veckas mellanrum, därefter görs en utvärdering tillsammans med naprapaten/sjukgymnasten. Om du har några frågor kan du maila eller ringa oss till kliniken. Vid tidsbeställning, uppge om du har en remiss från läkare. Behandlingen ingår i vanlig behandlingstaxa.

STÄNG

Om Naprapati

Naprapatin har en stark nordisk förankring och är sedan länge den klart dominerande grenen inom manuell medicin i Norden. I Sverige finns idag (2010) drygt 1000 legitimerade naprapater och i Finland finns knappt 100. I Norge växer naprapatin lavinartat och varje år utexamineras cirka 25 norska naprapater vid Naprapathögskolan i Stockholm. Även utanför Norden är naprapatin på stark frammarsch.

Naprapaten av idag har en mycket bred grund att stå på vad gäller såväl grundmedicinska och humanbiologiska kunskaper som kunskaper inom naprapatins karaktärsområde, den manuella medicinen, och de behandlingstekniker som omfattas inom detta.

Naprapaternas specialitet är att kombinera en hög kompetens inom ortopedisk medicin med mycket god kunskap om rörelseorganens specifika funktion. Detta innebär en stor bredd såväl vad gäller teoretiska kunskaper, vilket ger goda differentialdiagnostiska möjligheter, som rent kliniskt/praktiska kunskaper, vilket ger en mångfald av möjligheter att behandla patienter.

Naprapati kan beskrivas som Funktion och Mångfald

Verksamhetsområdet naprapati innefattar att förebygga, utreda och behandla funktionsrubbningar och smärttillstånd i rörelse- och stödjeorganen. Behandlingen sker genom att kombinera manipulations- och mobiliseringstekniker med muskeltöjning och massage i syfte att återställa funktionen i rörelse- och stödjeorganen.

Naprapatin präglas av ett helhetstänkande där behandlingen är kausalt inriktad, varför ovan nämnda manuella behandlingsmetoder ofta kompletteras med annan fysikalisk behandling och förebyggande eller rehabiliterande träning för att om möjligt undvika återfall.

Då den ovan nämnda kunskapen om rörelseorganens specifika funktion kombineras med goda kunskaper i biomekanik faller det sig naturligt att även ergonomi är ett område naprapater väl behärskar, vilket ytterligare förstärker möjligheterna till en helhetssyn samt medger behandling av de flesta patientkategorier med besvär och smärta från rörelseorganen.

 

Läs med om naprapati

Svenska Naprapatförbundet

Svensk Idrottsmedicin

Orthopaedic Medicine International

Fyss

STÄNG