Behandlingar | Naprapati | Stötvågsbehandling | Mammamage
14887
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14887,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Naprapati

På City-Kliniken har vi fyra duktiga naprapater som tillsammans har lång erfarenhet av yrket. Kontakta någon av oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig att bli av med dina rygg-, nack- eller ledbesvär, som exempelvis ryggskott, nackspärr, eller idrottsskador.

Vårt mål är att kunna erbjuda akut behandling hos naprapat inom 24 timmar.

 

Om naprapati

Stötvågsbehandling

Stötvågsbehandling är en vetenskapligt utvärderad behandlingsmetod på skador och besvär i senor och muskler. Forskning visar på mycket goda resultat och stor förbättring vid exempelvis Plantar fasciit/hälsporre, (smärta i framkant, insida av hälben) och tennisarmbåge.

 

Om stötvågsbehandling

Akupunktur

Akupunktur är en mångtusenårig kinesisk behandlingsmetod som sedan ett par decennier även är vanlig inom västerländsk sjukvård. Vi använder akupunktur för att ge smärtlindring vid till exempel led- och muskelvärk, huvudvärk/migrän, tennisarmbåge och triggerpunkter.

Behandlingen innebär att sterila engångsnålar sticks in på särskilda punkter i kroppen. Endorfiner (kroppens eget morfin) frigörs då och lindrar smärtan. Vid triggerpunkter får akupunkturen den stela och ömma muskeln att slappna av.

Idag finns mycket forskning om akupunktur och dess effekter är vetenskapligt belagda.

Ergonomi/arbetsplatsbedömning

Typiska arbetsrelaterade problem är musarm, värk i nacke och axlar, samt ryggsmärtor. Det är viktigt att både behandla symtomen och att ge kunskap om varför problemen uppstått. Förbättrad ergonomi ger minskad ohälsa och förebygger smärta från muskler och leder.

Vi utför arbetsplatsbedömningar, gör de justeringar som behövs och kan göras på plast samt  kommer med muntliga och/eller skriftliga förslag på förändringar.

Kontakta oss för offert 

Rörelseprofil

Vi utför rörelseprofiler för att kartlägga bland annat onormala rörelsemönster, skador, muskelobalanser eller dysfunktioner i rörelseapparaten innan de ger symtom och problem.

Syftet med rörelseprofilen är att på ett tidigt stadium hitta orsakerna till (potentiella) problem, följa upp med rätt typ av åtgärd samt även ge information om hur du ska undvika problem/återfall i framtiden.

Massage

Idrottsmassage
Idrottsmassage är en djupgående massage där massören går igenom utsatta muskler. Massagen ger en snabbare återhämtning och mindre stela muskler efter träning och tävling.

Delkroppsmassage
Delkroppsmassage är en behandlande massage som vid behov kan kompletteras med stretchning.

Företagsmassage
Företagsmassage innebär att massören kommer ut till arbetsplatsen och utför massage på de anställda för att förebygga och mjuka upp stela muskler i till exempel nacke och axlar.

MammaMage

Efter en graviditet är det viktigt att träna upp kroppen på rätt sätt.  Magmuskler och bindväv har blivit rejält uttänjda och tappat spänst under graviditeten. Nedsatt kontroll av dessa muskler kan ge mag- och tarmbesvär, ryggsmärtor samt inkontinens.

Som certifierad MammaMage-tränare arbetar jag med att hjälpa dig att återfå kontrollen på de djupa magmusklerna. Jag undersöker magen och bildar mig en uppfattning om kontroll och eventuell delning av magmuskulaturen, dvs. diastas. Sedan hjälper jag dig att träna utifrån dina förutsättningar.

Nyhet! Nu kan jag komma hem till dig för MammaMage-träning. 3–5 deltagare.
3 tillfällen 1 500 kr/person

5 tillfällen 2 400 kr/person

Gäller i Göteborg, Mölndal och Kungsbacka

Kontakta mig på sofia@city-kliniken.com för mer information. Läs mer om diastas på www.mammamage.se

Behandling av gravida

Priser

 • Naprapatbehandling*

  650 kr
 • Stötvågsbehandling

  650 kr
 • Förebyggande behandling

  800 kr
 • Massage halvkropp

  800 kr
 • Ergonomi

  Pris per timme (exkl. moms)

  1 500 kr

Naprapatbehandlingar är momsbefriade

Behandling av gravida

Under graviditeten kan man liksom tidigare drabbas av skador och överbelastning i muskler och leder. Det är dessutom vanligt att man på grund av den ökade belastningen och förändrade kroppshållningen blir tröttare i rygg och bäcken. Det kan vi hjälpa dig med. Vi använder oss av en gravidbänk som har plats för din gravidmage och byst, så att du kan ligga på magen utan problem. Det gör det lättare för dig att slappna av. Vi ger även råd och tips på vilken träning/motion som passar just dig.

Vi naprapater på kliniken har under många år behandlat gravida, nyblivna mammor och mammor som många år efter förlossning har besvär med sina ryggar.

STÄNG

Om stötvågsbehandling

Stötvågsbehandling har använts sedan 1980-talet inom sjukvården för att spränga njursten. Inom idrotten har den använts sedan OS 1996.

Genom en applikator går stötvågor in mot vävnaden. Behandlingen ökar den metaboliska aktiviteten i vävnaden som gör att kroppens läkningssystem sätts igång.

Behandlingstillstånd som har goda resultat:

 

City-Klinikens stötvågsbehandling

Normalt behandlar vi 3 – 5 gånger med en veckas mellanrum, därefter görs en utvärdering tillsammans med naprapaten/sjukgymnasten. Om du har några frågor kan du maila eller ringa oss till kliniken. Vid tidsbeställning, uppge om du har en remiss från läkare. Behandlingen ingår i vanlig behandlingstaxa.

STÄNG

Om Naprapati

Naprapatin har en stark nordisk förankring och är sedan länge den klart dominerande grenen inom manuell medicin i Norden. I Sverige finns idag (2010) drygt 1000 legitimerade naprapater och i Finland finns knappt 100. I Norge växer naprapatin lavinartat och varje år utexamineras cirka 25 norska naprapater vid Naprapathögskolan i Stockholm. Även utanför Norden är naprapatin på stark frammarsch.

Naprapaten av idag har en mycket bred grund att stå på vad gäller såväl grundmedicinska och humanbiologiska kunskaper som kunskaper inom naprapatins karaktärsområde, den manuella medicinen, och de behandlingstekniker som omfattas inom detta.

Naprapaternas specialitet är att kombinera en hög kompetens inom ortopedisk medicin med mycket god kunskap om rörelseorganens specifika funktion. Detta innebär en stor bredd såväl vad gäller teoretiska kunskaper, vilket ger goda differentialdiagnostiska möjligheter, som rent kliniskt/praktiska kunskaper, vilket ger en mångfald av möjligheter att behandla patienter.

Naprapati kan beskrivas som Funktion och Mångfald

Verksamhetsområdet naprapati innefattar att förebygga, utreda och behandla funktionsrubbningar och smärttillstånd i rörelse- och stödjeorganen. Behandlingen sker genom att kombinera manipulations- och mobiliseringstekniker med muskeltöjning och massage i syfte att återställa funktionen i rörelse- och stödjeorganen.

Naprapatin präglas av ett helhetstänkande där behandlingen är kausalt inriktad, varför ovan nämnda manuella behandlingsmetoder ofta kompletteras med annan fysikalisk behandling och förebyggande eller rehabiliterande träning för att om möjligt undvika återfall.

Då den ovan nämnda kunskapen om rörelseorganens specifika funktion kombineras med goda kunskaper i biomekanik faller det sig naturligt att även ergonomi är ett område naprapater väl behärskar, vilket ytterligare förstärker möjligheterna till en helhetssyn samt medger behandling av de flesta patientkategorier med besvär och smärta från rörelseorganen.

 

Läs med om naprapati

Svenska Naprapatförbundet

Svensk Idrottsmedicin

Orthopaedic Medicine International

Fyss

STÄNG